Wilma Veenstra

Nadat ik in 1987 afgestudeerd was als fysiotherapeut, ben ik in 1991 al met de eerste cursussen in het bekkenbodemgebied begonnen. In eerste instantie omdat deze problematiek bij vrouwen mij erg aansprak. In 1996 heb ik de uitgebreide opleiding bekkenfysiotherapie gedaan en sindsdien ben ik mij uitsluitend gaan bezighouden met de lage rug, bekken- en bekkenbodemproblematiek.

Ik vind het belangrijk om angsten en zorgen bij mensen weg te kunnen nemen en ze te helpen hun controle over dit gebied te herwinnen. Het bekken en bekkenbodemgebied is je basis en daarin moet je je zeker kunnen voelen.

Inmiddels is er veel onderzoek gedaan en is de behandeling wetenschappelijk onderbouwd. Als bekkenbodemcentrum volgen we de laatste ontwikkelingen en introduceren nieuwe behandelmethoden. Zo kunnen we tegenwoordig gebruik maken van echo-apparatuur waarmee we de patiënten kunnen laten zien wat ze doen met hun spieren. Door deze terugkoppeling kunnen mensen het geleerde beter toepassen. Ook merken we dat het mannen erg aanspreekt om apparatuur te gebruiken, zodat zichtbaar wordt wat ze doen.