Ina Elving

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 1993 ben ik me gaan specialiseren in de bekkenfysiotherapie. De ontwikkeling gaat nog steeds verder en dat vind ik ook het mooie aan het vak.

Het vraagt niet alleen technische vaardigheden, maar ook om een vertrouwelijke benadering.

Mijn specifieke interesse is de ontlastingsproblematiek en de bekkenbodemproblematiek bij mannen alsmede de kinderbekkenfysiotherapie, na de opleiding tot bekkenfysiotherapeut heb ik nog een specifieke opleiding gevolgd voor het kinderbekken.

Ik merk in de praktijk dat mensen vaak lang met klachten rondlopen waardoor een behandeling langer duurt dan noodzakelijk is of zelfs een operatie nodig is. Voor de toekomst zou ik graag meer de bekkenproblematiek in een eerder stadium willen behandelen.

Sinds 2011 is er een netwerk opgericht voor kinderbekkenfysiotherapeuten. Ik heb zitting in het bestuur van de landelijke commissie.

Sinds januari 2012 heb ik een eigen praktijk voorheen was ik mede-eigenaar van Spectrum Leeuwarden. Ik heb het deel bekkenfysiotherapie eruit gehaald om me volledig hierop te richten samen met Wilma Veenstra en Naomi Sirag, hier is Bekkenpuls uit ontstaan.