fbpx

Praktijk voor bekkenfysiotherapie

Nieuwsberichten

Als na de bevalling de pijn blijft

Op de website van het NRC verscheen onlangs een interessant artikel over dit onderwerp. 

 

Privacy beleid

Bekkenpuls hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In onze Privacy verklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Lees ons Privacy beleid 

Bekkenfysiotherapie, ook voor mannen !!!

Zowel mannen, vrouwen als kinderen hebben een bekkenbodem. Het functioneren van deze spieren is van invloed op de blaas, endeldarm en ook op seksuele functies. Wat gebeurt er als deze spieren niet goed werken?

  • je kunt de urine of ontlasting niet goed ophouden, ook niet bij hoesten of zwaar tillen
  • je kunt je windjes niet goed ophouden
  • de organen in het bekken blijven niet meer op hun plaats zodat je een verzakking kunt krijgen
  • je kunt niet goed uitplassen met kans op regelmatige urineweginfecties
  • je kunt je ontlasting niet goed kwijt, obstipatie
  • je kunt niet vrijen zonder pijn
  • je hebt buikpijn

Bij deze klachten functioneert je bekkenbodem niet zoals hij hoort te werken, vaak denken we dan dat de bekkenbodem te zwak is maar het kan ook heel goed zijn dat de spieren juist te gespannen zijn of dat ze niet op het juiste moment aanspannen. Omdat er verschillende oorzaken kunnen zijn is het niet zo eenvoudig om zelf oefeningen te doen en vaak heeft dat geen effect. Op internet zijn oefeningen te vinden, maar zijn dit de juiste voor jou? Met deze klachten hoef je niet te leren leven, er zijn genoeg mogelijkheden om de klachten te verhelpen. De bekkenfysiotherapeut kan je begeleiden om de juiste oefeningen aan te leren. Ook bij lage rugpijn en bekkenpijn speelt de bekkenbodem een grote rol.

Nieuwe methode voor onderzoek en behandeling: de MAPle

mapleEen doelgerichte en effectieve behandeling van bekkenbodemdisfuncties begint met een nauwkeurige diagnose.

Hiervoor maken wij gebruik van de MAPle van Novuqare. De MAPle is een nieuwe geavanceerde techniek om de functie van de bekkenbodemspieren te kunnen meten.

Lees meer...

Inschrijven / contact

Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online inschrijven via ons patiëntenportaal, waarna wij u zullen bellen voor het maken van een afspraak. Heeft u vragen? Neem contact met ons op.